Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| November 25, 2020

Сдружение "Младежки Глас" България
Scroll to top

Top

Няма коментари

Ученици от Бургас, Айтос и Средец казаха НЕ на агресията

Ученици от Бургас, Айтос и Средец казаха НЕ на агресията

03.10.2019

Младежи участваха в академия срещу различни форми на агресия

Национално Сружение „Младежки Глас” организира академия за млади хора на тема “Различни форми на агресия”.  Младежите взеха участие в разнородни панели свързани с психологическата страна, юридическите похвати, заплахите в интернет и финансови мотиви за агресия. Събитието е с подкрепата на Министерство на младежта и спорта.

Лектори на обучението бяха компютърния специалист Деан Бончев с темата за агресията в интернет, юрисконсулта Силвия Полихронова, която разкри правната страна за противодействие на агресията в училището и в работната среда и финансовия експерт Славея Русева – липсата на информираност поражда агресия, или за голямата пропаст в комуникацията между потребители и финансови институции и как това поражда конфликт.

Специален гост лектор на събитието беше психологът Катя Пенева с темата „Познавайки емоциите си ние сме гъвкави и по-малко агресивни”.  „Поведението на тялото издава емоциите на всеки един човек, за да се справим с агресията е добре да разпознаваме себе си и собствената си емоция, така противодействаме на агресията около нас” сподели на младежите специалист Катя Пенева.

„Младежки Глас вярваме, че младите могат да се справят с проблемите и да бъдат мотиватор за околните” казаха организаторите.

Инициативите за обучение на ученици продължиха и през новата учебна година  в Айтос, Средец  и Бургас.

Три обучения се проведоха в СУ “Св. Св Кирил и Методий” – Средец, СУ “Никола Вапцаров” – Айтос и  СУ „Епископ Константин Преславски” – Бургас на тема “Казах НЕ на агресията”.

В препълнената зала с ученици психологът Славина Тошева успя умело да улови младежкия дух и да предаде знания за превенция срещу агресията.

Чрез различни ролеви игри лектора показа страните на агресията и начините за справяне с нея.

Мероприятията се осъществяват по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2019 година с договор № 25-00-50/11.06.2019 на Министерство на младежта и спорта.

 

 

Напиши коментар