Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| May 25, 2020

Сдружение "Младежки Глас" България
Scroll to top

Top

Няма коментари

Ритъма на танца с Цвети обучи безплатно деца и младежи в Бургас

Ритъма на танца с Цвети обучи безплатно деца и младежи в Бургас

 

 

Безплатен урок по спортни танци за деца и възрастни се проведе в Бургас. Клуб „Медия и общество“ към Национално Сдружение „Младежки Глас“ организира безплатно мероприятие за най-смелите младежи, които проявяват интерес към спортните танци. Ритъмът на танца беше показан от известната бургаска състезателка по спортни танци Цвета Атанасова – Школа по спортни танци “Светла и Митко Атанасови”.

Първият час обхвана деца от 5 до 15 години, които усетиха различните ритми на латино музиката. Втората половина на открития урок представи танци за младежи. С усмивки на лица младите хора се учиха на горещите ритми под звуците на световни песни.

 

„Събитието е традиционно за клуба през изминалите месеци. Идеята възникна от забързаното ежедневие, в което всеки млад човек е попаднал и точно тук искаме да предоставим възможността за позитивно настроение на младежите“ каза Славея Русева, председател на клуб „Медия и общество“ към сдружението.

Следете официалната страницата на сдружението в социалните мрежи за още танцови мероприятия.

 

Специален лектор беше Цвета Атанасова, която се занимава с танци от 5-годишна. През годините 2007/2008/2009 е участник в националния отбор на България по спортни танци. Многократна финалистка на национални и международни състезания. Родителите ѝ – Митко и Светла Атанасови, са създатели на КСТ „Порт-Бургас“, активен в годините 2000-2007. От 2011 г. заедно с тях Цвета води Школата по спортни танци във НХК. През 2014 година решава да се фокусира върху работата с най-малките. Към момента тренира пет танцови двойки на възраст между 7 и 12 години, и две големи, т.нар „сошъл двойки“.

Напиши коментар