Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| July 6, 2020

Сдружение "Младежки Глас" България
Scroll to top

Top

Няма коментари

"Младежки глас" - клон София в Монтана със структурен диалог за по-добро образование

“Младежки глас” – клон София в Монтана  със структурен диалог за по-добро образование
“Младежки глас” – клон София проведе поредния структурен диалог от проект: “Говори Северозападът 2018-2-BG01-KA347-048175”, който е по програма “Еразъм +” в Монтана.
Целта на проекта е да се повиши мотивацията на младите хора в северозападна България за инициативи с обществено значение, каквато е необходимостта от промени в учебните планове.
Националният координатор на сдружение “Младежки глас” Вадим Рошманов, председателят на  клон София Димитър Панчев и Данаил Петров, част от ръководството разказаха пред медиите, че в рамките на два дни в Монтана са се включили много млади хора, представители от Бюрото по труда, Българска-търговско промишлена палата, регионалната библиотека и други. По време на срещата страните са успели да дискутират проблемите в образователната система и да дадат своята препоръка за повишаване на качеството й.
Бяха изтъкнати различни причини за липсата на кадри в определени сектори, като участниците се обединиха в слабата комуникация между институциите и бизнеса. Според младите хора е наложително в новата образователна програма да бъдат включени повече практични часове.
Сдружение „Младежки глас“ – клон София ще проведе подобна среща в  през декември във Видин, заяви Рошманов.
Като заключение Димитър Панчев добави, че след края на всички срещи ще бъде изготвен документ с изводи и препоръки за по-добро образование и ще бъде входиран в Парламента за разглеждане от народните представители.

Напиши коментар