Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| May 26, 2019

Сдружение "Младежки Глас" България
Scroll to top

Top

Няма коментари

Младежки Глас казва НЕ на зависимостите

Младежки Глас казва НЕ на зависимостите

11.10.2018

Flagman.BG

Филми за новата реалност събраха хиляди последователи

Кампанията „Аз съм НЕзависим” на  Национално Сдружение „Младежки Глас” обхвана десетки хиляди последователи и социалните мрежи. В рамките на няколко месеца проекта „Аз съм НЕзависим”, съвместно с Министерство на младежта и спорта имат за цел да създаде една различна мотивация за развитие на младежкия дух.

Младите хора бяха достигнати успоредно с различните онлайн кампании, мероприятия и чрез десетки срещи.  Една от дейностите, която се оказа ключова за обмяна на комуникация беше и откритата шатра. Събитията на шатрата продължиха няколко дена, за целта екипа по проекта имаше възможността да общува и споделя добри идеи за подобряване на младежките проблеми.

Националното сдружение създаде три различни видеоклипа обхващащи три аспекта от най-популярните зависимости сред младите хора – хазарт, психотропни вещества и една актуална за времето си зависимост от всички социални мрежи. Разказът на истории от живота на младите хора насочват към един нов поглед гражданите.

 

„Зависимост е всяко нещо, с което се прекалява. Ние искаме да покажем на човек пътя, с който той да не бъде зависим, а да управлява живота си сам, да го намери заедно с приятели. Хората имат нужда от ангажираност, от кауза. А нашата цел е да насочим вниманието им към техния собствен потенциал, да инвестират в него. Нашата организация е вече на 11 години, опитваме се да достигнем до повече хора, чрез този вид инициативи и да им помогнем. Те се запалват от тази искра. Правим позитивни неща и хората се ангажират и влагат енергията си там” каза Тодор Йосифов, национален председател на НС „Младежки Глас”.

 

Йосифов  споделя още пред екипа на Флагман.БГ:  „Нашето желание като национална младежка организация да сме иноватори в кампаниите за обединяване на младежи с общи идеи. Целта на мен и моят екип е да бъдем проводник към един нов подход за превенция на зависимостите. Точно с тази мотивация изработихме и професионални клипове, които отразяват ежедневните проблеми на едни млад човек. Хората, които живеят в този свят на зависимост не могат да видят красотата на живота”.

 

Проектът е по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10А от Закона за хазарта за 2018 година, договор №25-00-2/19.04.2018г. към Министерство на младежта и спорта. Повече информация можете да намерите на официалната страница или в канала на сдружението : www.youtube.com/mladezhkiglas .

 

Животът е Твой! – https://www.youtube.com/watch?v=-T0EdCyr8HY

 

Излез на светло! – https://www.youtube.com/watch?v=ulssXUs6ifY&t

 

Не погубвай живота си! –  https://www.youtube.com/watch?v=UN_6imjS1qs&t

 

Напиши коментар