Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| January 18, 2022

Сдружение "Младежки Глас" България
Scroll to top

Top

Няма коментари

Практически съвети при търсене на работа получиха младежи

Практически съвети при търсене на работа получиха младежи

IMG_0564

Семинар на тема „Как да бъдем по-ефективни при търсене на работа?” за младите хора в Бургас, организира клуб „Икономика” към Сдружение „Младежки Глас” България. Специален гост лектор на срещата беше Ивайло Петров, който е консултант в ADECCO България – фирма за подбор и набиране на персонал. Лекторът детайлно разгледа основните стъпки за успешното представяне пред работодателите, по време на интервю за работа. При изработване на автобиография основните моменти са подбор на точни и ясни компетенции, избор на подходящ език и представителна снимка. Специалистът по подбор на кадри уточни, че днес социалните мрежи играят важна роля при селектиране на кандидатите за определено работно място. По време на интервю за работа е добре да се имат в предвид въпроси свързани със заплатата, информация за вътрешната среда на компанията и всеки кандидат да акцентира на способностите си.

Младите хора от Бургас получиха актуална информация, за това как могат да постигнат успех чрез съветите, които им предостави специалиста. По същото време, но в гр. Средец младежи се учиха да общуват ефективно. Чрез различни интерактивни игри за сближаване, учениците от града придобиха умения за успешна комуникация.

Двете мероприятия се организират с финансовата подкрепа на проекта МИКЦ – Бургас “Гласът на младите” към Сдружение „Младежки Глас” България по Националната програма за младежта към НЦЕМПИ, и със съдействието на община Средец. В рамките на ден през консултантският център преминаха над 50 млади хора.

Напиши коментар