Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| May 14, 2021

Сдружение "Младежки Глас" България
Scroll to top

Top

Няма коментари

Изтеглете си безплатен наръчник срещу агресията

Изтеглете си безплатен наръчник срещу агресията

25.09.2020

Видео показва как да бъдем хора с добри сърца

Национално Сдружение „Младежки Глас” публикува наръчник насочен към превенция срещу агресията. Наръчникът съдържа кратка информация за агресията, фактори, които влияят на агресивното поведение  – проблеми в семейството, поведение на детето, обкръжението и културата, както и конкретни стратегии, които търсят причината за отключване на агресията.  В дигиталното издание са включени няколко игри, които биха помогнали на агресивното дете, когато е сред семейството си и сред близките си приятели: топка в кръг, две козлета, книжни топки и как усещате различните части на тялото си, когато сте ядосани. Особености на „насилника” и „жертвата”, психологически фактори допринасящи за агресията между децата и техники за справяне. Наръчникът комбинира и три вида тестове за определяне на нивото на агресия във всяко дете – кактус, вулкан и арбитри.

Младежите имат за цел с издаването на този практически наръчник да насочат вниманието на родителите към изследване на тяхното дете и да им дадат практически съвети за превенция на агресията. Той е подходящ както за родители, така и за ученици. Има информация за всяка една от възрастовите групи.

Наръчникът е изработен на база специалисти и известни авторски книги, които се съчетават в едно добре балансирано четиво за всяка възраст. С помощта на илюстративните картинки учениците по-лесно биха възприели информацията описана в наръчника.

Безплатен достъп за изтегляне на дигитален наръчник „Спри агресията, кажи ДА на доброто” тук.

Младежите съчетават дигиталния наръчник с интересни видео клипове, носещи послания за превенция срещу агресивно поведение.

„Младите хора са различни помежду си и се изграждат като различни личности. Агресията не е качество, което води до успех и никога не поражда нищо, което може да ви развие като личност. Демонстрацията на сила е нищо повече от негативизъм, който никога няма да ви превърне в част от хората, които се сочат за пример в обществото. Но протегнатата ръка, подадена на човек в нужда, независимо какъв е той е признак за истинска независимост и показва статуса към който се стремите в живота си. Това е добро дело, това е примерът, който показва, че можем да бъдем успешни, когато сме добри хора” споделят младежите участници във видеото.

Една история за това, как “силните на деня” не са хората, които показват агресивни качества, а тези, които носят добро сърце. Една кратка история, която демонстрира ежедневието, което може да бъде по-добро за младите само при едно единствено условие – да бъдеш на първо място добър човек.

Видео клип срещу агресията 1 –

https://www.youtube.com/watch?v=UasUoGI8ug4&t=14s

Видео клип срещу агресията 2 –

https://www.youtube.com/watch?v=bWPH79jEUSI&t=2s

По проект „Спри агресията, кажи ДА на доброто” на Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2020 година на Министерство на младежта и спорта.

 

Напиши коментар