Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| January 18, 2022

Сдружение "Младежки Глас" България
Scroll to top

Top

Няма коментари

Сдружение „Младежки Глас” организира дентална профилактика за малките деца

Сдружение „Младежки Глас” организира дентална профилактика за малките деца

Акция за “Денталната профилактика при малките деца” осъществи  Сдружение „Младежки Глас”  в ОДЗ 12 Радост,  гр.Бургас. Малчугани между 3 и 4 години участваха в приказка за героите Мечо Мечкин и Зайо Байо от старата гора. Приказните герои им разказаха, за това как от похапване на много лакомства зъбките на Мечо почват да го болят. В стремежа си да помогне Зайко води Мечо при доктор Камен Георгиев -специалист детска стоматология. Докторът заедно с децата се упражниха как и защо да мият правилно зъбките си. Специално съдейсвтие оказа и д-р Цветан Неделчев – председател на клуб „Медик” към клона на сдружението в гр. Варна.

Двамата доктори показаха на малчуганите макети на детски зъбки и стоматологични инструменти. Под формата на игра стоматолозите, екипа на сдружението и малките палавници се научиха да мият и поддържат правилно зъбките си. За награда всяко дете получи паста и четка за зъби, отговарящи на възрастта им. Продуктите са на водещи марки в денталната медицина.

Организатори на денталната профилактика бяха клуб „Медик” и клуб „Екология и образование” към Сдружение „Младежки Глас” – България.

Напиши коментар