Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| August 11, 2022

Сдружение "Младежки Глас" България
Scroll to top

Top

Няма коментари

Младежки Глас получи национален лиценз за трети пореден път

Младежки Глас получи национален лиценз за трети пореден път

Национално Сдружение „Младежки Глас“ получи официално признание за своята дейност и нейните мащаби, като това прави независимата неправителствена организация на младите хора в България, която изпълнява критериите за национално-представителен статут за трети пореден път.

Активната работа на хилядите доброволци и членове на неправителствена организация на младите хора беше удостоена с признанието на Министерство на младежта и спорта на Република България.  Това става факт вследствие на детайлен мониторинг от страна на държавата на база обхвата и дейността на структурата във всички общини, проведените през последните години мероприятия и броя официални членове, активността и полезността за обществото и развитието на младите. Към днешна дата „Младежки Глас“ е призната българска организация, изцяло отговаряща на критериите по закон и с придобит национален статут.

Неправителствената структура получава лиценз за трети пореден път, като до средата на 2020 г. „Младежки Глас“ също разполага със същите статути на национална организация, които са издадени през 2014 г. и 2017 г., но съгласно Закона за младежта предстои ново кандидатстване на всички големи структури, след което само тя изпълнява критериите за този мащаб. Заповедта за вписване на „Младежки Глас“ като национално-представителна организация е огромно признание, което до момента през годините са получавали само три български организации, които са изпълнили критериите по закон за мащабност на своята дейност в страната.

„Признанието за националния обхват на организацията ни е поредното доказателство за старанието на хилядите ни членове в България за развитието на младите хора. Благодаря на тях и на моя екип, който винаги е отдаден на каузата и работи безрезервно за нея. Младежки Глас е доказателство, че те могат да бъдат силно организирани и отдадени на мисията за обществото и развитието на родината ни. Благодарим на Министерството на младежта и спорта за признанието, това е чест и отговорност. Младите не са само бъдещето на България, но и нейното настояще“ каза Тодор Йосифов, национален лидер на „Младежки Глас“.

Национално Сдружение „Младежки Глас“ е неправителствена организация, създадена през далечната вече 2007 г. в град Бургас. В началото стартира като малко НПО, обединяващо десетки младежи от региона, реализирайки граждански инициативи за подкрепа на развитието на новото поколение. В последствие се появяват заявки за членство към Младежки Глас от младежи във всички краища на България, вследствие на което организацията структурира свой областен клон в гр. София. Резултатите не закъсняват, дейността започва да се развива постепенно в Пловдив, Русе, Варна, Стара Загора и др. Международното присъствие на организацията е много голямо, като те са част от редица световни младежки обединения и органи на развитие на младите, представлявайки България в качеството си на мащабна родна НПО структура.

През 2017 година от направен едногодишен мониторинг  на Организацията на обединените нации и по препоръка на Комитета по неправителствените организации, Национално Сдружение „Младежки Глас“  получи официално специален консултативен статус към Икономическия и социален съвет на ООН.

В момента се подготвя младежки фестивал по повод предстоящия Международен ден на младежта – 12-ти август в Бургас от 18:00 часа пред Експозиционен център Флора Бургас.

 

Напиши коментар