Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| August 14, 2020

Сдружение "Младежки Глас" България
Scroll to top

Top

Няма коментари

Ученици от две гимназии се обединяват в благотворителна кауза

Ученици от две гимназии се обединяват в благотворителна кауза

Подкрепете ги на 7 март в Спортна зала Младост

Футболен мач за събиране на средства в помощ на семейство на ученичка от математическата гимназия ще събира подкрепа този вторник.

Ученическият съвет от ППМГ” Акад. Никола Обрешков” и от  ПГРЕ „Г.С.Раковски” Бургас организират Благотворителен футболен мач. Благотворителната кауза е насочена към семейството на тяхна съученика. Билети за благотворителния мач ще могат да се купят в деня на събитието на 7 март /вторник/ от 13:00 часа в Спортна зала Младост Бургас.

Учениците от двете училища се обединяват за една хуманна кауза и приканват обществото в Бургас да се присъедини към тях.

„Наскоро научихме лоша новина, свързана с майката на нашата съученичка Мирела Първанова, която ни накара да се обединим. Красимира Първанова се бори със злокачествен тумор, който след поредната операция в СБАЛО  на 01.02.2017г. не е могъл да бъде отстранен. Становището на онкологичния комитет е прогресия на заболяването – разсейки в перитонеума. Следващите хирургични интервенции са невъзможни, препоръчана е химиотерапия, без да бъде уточнена. Проведената предходна ПХТ от 8 курса за съжаление не е дала резултат. Нужни са скъпо струващи изследвания в чужбина, чрез които да се разбере с какви медикаменти да се проведе следващо лечение. Ние, като едни активни ученици приехме каузата лично” казаха ученици от Ученическия съвет на ППМГ”Акад. Никола Обрешков” Бургас.

Ученицитe споделят, че предстои да бъде организиран и благотворителен концерт, средствата от който също ще бъдат дарени за каузата.

Тук можете да намерите линка към събитието:

https://www.facebook.com/events/1346337708764699/

https://www.facebook.com/events/1438475203126898/

 

Напиши коментар