Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| May 26, 2019

Сдружение "Младежки Глас" България
Scroll to top

Top

Няма коментари

Тодор Йосифов: Създаваме една различна мотивация за борба със зависимостите

Тодор Йосифов: Създаваме една различна мотивация за борба със зависимостите

26.09.2018

В рамките на няколко месеца Национално Сдружение „Младежки Глас” популяризира  кампания под наслов „Аз съм НЕзависим”, съвместно с Министерство на младежта и спорта. Целта на кампанията е да създаде една различна мотивация за развитие на младежкия дух. Чрез три различни видеоклипа, обхващащи три аспекта от най-популярните зависимости сред младите хора – хазарт, психотропни вещества и една актуална за времето си зависимост от социални мрежи, младежите насочват вниманието на обществото.

Младежите анонсират: „Изборът е Твой. Живей сега, бори се за мечтите!”.

Блиц интервю специално за Gramofona.com с националния лидер Тодор Йосифов

 

Г-н Йосифов, какви са новите зависимости? Как младежите да се справят с тях?

– Всяка нова технология е зависимост. Най-важното за нас е младите хора да изживеят живота си, да учат, да се забавляват, да са успешни и реализирани. Нуждата от успешни кадри е една борба със зависимостите. 100% от организацията ни е от доброволци, млади хора, които са тук, борейки се за определена кауза, да помагат. Това е най-голямата борба със зависимостите.

Социалните мрежи зависимости ли са и изпреварват ли традиционните зависимости като наркотици и хазарт?

– Зависимост е всяко нещо, с което се прекалява. Ние искаме да покажем на човек пътя, с който той да не бъде зависим, а да управлява живота си сам, да намери пътя сам. Хората имат нужда от ангажираност, от кауза. А нашата цел е да насочим вниманието им към техния собствен потенциал, да инвестират в него. Нашата организация е на 11 години, не можем да достигнем до всички, но правим редица мероприятия, а и хората са достатъчно интелигентни. Те се запалват от тази искра. Правим позитивни неща и хората се ангажират и влагат енергията си там.

Каква е вашата цел?

– Нашето желание като национална младежка организация да сме иноватори в кампаниите за обединяване на младежи с общи идеи. Целта на мен и моят екип е да бъдем проводник към един нов подход за превенция на зависимостите. Точно с тази мотивация изработихме и професионални клипове, които отразяват ежедневните проблеми на едни млад човек. Хората, които живеят в този свят на зависимост не могат да видят красотата на живота.

Проектът е по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10А от Закона за хазарта за 2018 година, договор №25-00-2/19.04.2018г. към Министерство на младежта и спорта. Проектът обхвана информационна кампания свързана с превенция по отношение на различните форми на зависимости. Повече информация можете да намерите на официалната страница или в канала на сдружението : www.youtube.com/mladezhkiglas .

Автор: Gramofona.com

Напиши коментар