Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| October 16, 2018

Сдружение "Младежки Глас" България
Scroll to top

Top

Няма коментари

Тодор Йосифов: Обединеното общество върви напред към добрите дела

Тодор Йосифов: Обединеното общество върви напред към добрите дела
12 Ноември 2017, Неделя

Автор: Флагман.бг

Събраните средства от коледния бал ще бъдат предоставени на БЧК за оборудване на кабинети по Първа долекарска помощ в 5 училища в област Бургас

Благотворителния коледен бал на Национално сдружение „Младежки глас“ за седма поредна година ще обедини хора с добри сърца. Светското събитие в Бургас, което е запазена марка на най-голямото младежко обединение, ще се състои на 25.11.2017г. /събота/ от 20:00 часа в хотел „Мираж“. Традиционният бал е под мотото „Всички сме едно семейство“ и се провежда всяка година под патронажа на губернатора на област Бургас Вълчо Чолаков и със съдействието на Български червен кръст-Бургас.

Младежкият дух и нестихващият ентусиазъм към каузата са водещи при организиране на благотворителната вечер. В трескавата подготовка на събитието попитахме националния лидер на Национално сдружение „МЛАДЕЖКИ ГЛАС“ Тодор Йосифов за каузата на младите.


Светското събитие на НС „Младежки глас“ за седма поредна година ще обедини хора с добри сърца

– Г-н Йосифов, как се породи идеята за благотворителния коледен бал?

– Заедно с екипа ми преди години решихме, че трябва да има мероприятие, което да обединява младото поколение съвместно с добрите и успешни хора от обществото в името на една обща кауза за децата. Искахме да създадем една традиция, която да промени мисленето в посока към добрите дела, да ни отвори врата към пътя да помагаш на най-малките и да им подадеш ръка. И това да се прави от цялата общественост. Да възпитава следващите поколения към добрината. И това се получи. Още от първия организиран от “Младежки глас” благотворителен коледен бал, с партньорството на Български червен кръст-Бургас и под патронажа на Областна администрация, ние видяхме, че има много млади хора, които дават всичко от себе си, за да помогнат на децата, както и много общественици, които подкрепят лично тази кауза. Години по-късно, това е най-мащабното мероприятие, организирано от младежи, което е отворено за всеки човек с добро сърце. Неслучайно слоганът на нашето мероприятие е “Всички заедно сме едно семейство”. Мислим, че обществото трябва да е обединено и да мисли позитивно, за да върви напред към доброто.

– Флагман наблюдава развитието на коледния бал през годините, вече седма година Вие правите добрини. Каква е тайната на успешната организация?

– Тайната се нарича устойчивост и вяра в това да дадеш на младите помощ да се развиват. В нашата организация подкрепяме безрезервно потенциала на всеки млад човек, намираме неговите силни страни и ги доразвиваме. Няма град в страната, където Национално сдружение “Младежки глас” да не е достигнал до младите, помагайки им да развие техните идеи, да чуем тяхното мнение и да застанем с целия си ресурс плътно зад тях. Ние вярваме, че в основата на успехите за новото поколение и обществото стои обединението на различни по характер и виждания хора, но с една обща идея да развиват бъдещето, подготвени и силни, градящи заедно по-силното бъдеще. Затова всички мероприятия, обучения, семинари, тренинги и курсове, които организираме в страната, са абсолютно безплатни за всеки. Важното е да помогнем на младите хора в личностното им развитие и да ги подкрепяме. Тайната е в добрия екип, аз се гордея с този на “Младежки глас” в цяла България, той ще се развива още по-силно следващите десет години. Важно е всяка личност да направи добро дело от себе си, да помага, да остави отпечатъка си, да даде своя дан за обществото. Това го прави истински и успешен.

– Има ли хора с големи сърца и тази година какво да очакваме от събитието? 

– Наистина има много хора, които са с добри сърца. Различни по възраст, материално положение, професия, статус – тях ги обединяват добрите сърца. Виждаме, че желаещите да подпомогнат каузата на благотворителния коледен бал са много, месец преди събитието десетки общественици и младежи вече питаха как да се включат в мероприятието. Това може само да ни радва, има много добри хора. Има стотици примери как българинът прави с чисто сърце акт на доброта всеки ден някъде в страната, вярвайте ми, има много такива хора, трябва да ги подкрепяме. Тази година НС “Младежки глас” отново ще обедини хората, младите и обществените личности в името на каузата за най-малките. Очакваме гости от цялата страна, екипът ни е подготвил богата програма, ще има млади таланти, на които ще дадем сцена за изява, ще има благотворителни търгове, много изненади. Най-важното е, че хората, ще видят сред присъстващите истинските личности, които вярват в доброто, от всички сфери на бизнеса, обществения живот, младежките дейности, различни публични организации, спорта, културата и др. Всеки, желаещ да помага на каузата, е добре дошъл. Считаме, че тази година хората с добри сърца сме станали още повече и заедно можем да дадем не само подкрепата си, но и насоката на обществото към добрите дела. Бъдещето е в личностите, които градят своите успехи, мислейки как да развиват и да помагат на хората.

През 2017 година събраните средства от коледния бал ще бъдат предоставени на  Български червен кръст-Бургас за оборудване на кабинети по Първа долекарска помощ в 5 училища в област Бургас. Набраните средства са с образователна цел за създаване на устойчиви знания и навици за оказване на първа помощ на ученици.

Събитието се провежда с медийната подкрепа на Флагман.БГ!

Информация за благотворителния коледен  бал може да намерите на официалния интернет сайт и социалните мрежи.

Напиши коментар