Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| March 23, 2019

Сдружение "Младежки Глас" България
Scroll to top

Top

Няма коментари

С огромен успех приключи Европейската Младежка Конференция в София, в която НС „Младежки Глас” взе активно участие

С огромен успех приключи Европейската Младежка Конференция в София, в която НС „Младежки Глас” взе активно участие

Младите хора са не само бъдещето, но и настоящето. Потвърждение на това бе състоялата се през изминалата седмица в столицата по линия на българското европредседателство конференция, обединила над 250 души – млади хора, политици, общественици и представители на институции, заети в сферата на младежките въпроси. Най-голямата неправителствена организация, обединяваща младите хора в цяла България – Национално Сдружение „Младежки Глас” имаше свой делегат, който участва в провеждането на едно от най-значимите мероприятия, свързани с новото поколение. Валентин Димитров – млад юрист и младежки лидер, на 23 години от Бургас взе участие във конференцията, която се проведе в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС, организирана от Министерство на Младежта и Спорта на Република България и Европейската Комисия. Тридневния форум обедини представители на 40 държави и протече на много високо ниво, развивайки потенциала на младите хора. Сред официалните гости, вдъхновяващи работата на младежите бяха еврокомисарят по въпросите на младежта, спорта и културата Тибор Наврачич, Министърът на Младежта и Спорта Красен Кралев, Премиерът на Република България Бойко Борисов, представители на ООН, УНИЦЕФ и редица личности и младежки лидери, подкрепящи новото поколение.

„Изключително съм възхитен от добрата организация на форума и домакините. Това е огромна стъпка напред за младите хора в България. Възможностите, които ни се предоставиха на делегатите ни отвориха врати към нови контакти и развитие за младото поколение. Поздравления за организаторите, това мероприятие остава емблематично и представи достойно не само младото поколение, но и България като страна домакин!” – коментира Валентин Димитров, делегат на срещата.

На форума младите делегати формулираха първите Европейски младежки цели. Сред 11-те приоритета са качественото образование, заетостта и участието на младите във процесите на взимане на решение. Основите на следващата Европейска стратегия за младежта бяха поставени по време на младежкта конференция, организирана в София на 17-19 април от българското европредседателство. НС „Младежки Глас” установи партньорски взаимоотношения с редица чуждестранни младежки неправителствени организации и чрез своят делегат сподели опита си, даде идеи и предложения за развитието на новото поколение. Успешните взаимодействия с останалите участници по време на работните групи и размененият опит с младите лидери от цял свят бяха споделени от страна на Валентин Димитров с редица младежи от цялата страна броени часове, след завръщането му от конференцията.

Напиши коментар