Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| July 17, 2019

Сдружение "Младежки Глас" България
Scroll to top

Top

Няма коментари

Стара Загора участва в работен семинар на тема „Младежката заетост- реалност и перспективи“

Стара Загора участва в работен семинар на тема „Младежката заетост- реалност и перспективи“

13.09.2018

Областният председател на Национално Сдружение “Младежки Глас” клон Стара Загора Пламена Хаджипеткова взе участие в работен семинар на тема „Младежката заетост- реалност и перспективи“, организиран от Центъра за изследване на демокрацията и сдружение “Свят без граници”. Срещата се проведе в сградата на областна администрация Стара Загора, под патронажа на зам.-областния управител г-жа Петя Чакърова. Официални участници бяха също местният омбудсман г-жа Надя Чакърова, председателят на Търговско-промишлена палата, Стара Загора, г-н Олег Стоилов, директори на училища, представител на Бюро по труда, на НПО-сектора.
На работния семинар бяха представени резултатите от проведено изследване за младежката безработица, програми за активно включване на пазара на труда на младежи, вкл. и в неравностойно положение, очакванията на работодателите и младите хора. Изследването е част от проекта „Mind the GAP!“ и цели да представи нови данни и задълбочен поглед върху предизвикателствата при наемането на млади хора в трудова среда.
“По време на дискусията изразих мнение, че задачите ни като общество, родители, неправителствени организации, са свързани с това, да обясним на младите хора, че няма срамен труд, че минималната заплата в началото, не трябва да е демотивиращ фактор и че днес много повече се търсят специалисти със средно специално образование, отколкото юристи, икономисти и т.н. Всички се обединихме и около мнението, че липсата на информация все още е фактор, който оказва влияние върху успеха на програмите и мерките на Агенция по заетостта.
Но все пак подобни инициативи, които срещат институциите, неправителствените организации, бизнеса, оказват своето влияние за създаване на партньорства и бъдещи съвместни успехи” споделя Пламена Хаджипеткова.

Напиши коментар