Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| July 5, 2020

Сдружение "Младежки Глас" България
Scroll to top

Top

Няма коментари

СНЦ "МЛАДЕЖКИ ГЛАС" - КЛОН РУСЕ ПОЛУЧИ СЕРТИФИКАТ ЗА "ОСИНОВИТЕЛ" ПО ПРОЕКТ ОКЕЙ

СНЦ “МЛАДЕЖКИ ГЛАС” – КЛОН РУСЕ ПОЛУЧИ СЕРТИФИКАТ ЗА “ОСИНОВИТЕЛ” ПО ПРОЕКТ ОКЕЙ

Председателят на СНЦ “Младежки глас” – клон Русе Християн Топалов и зам.-председателят на структурата в Русе взеха участие на състоялата се днес, 18 септември 2013 г. /Сряда/, от 13.30 часа първа среща на “осиновителите” по гражданския Проект ОКей. Сдружението получи Сертификат за “осиновител”, след като заяви официално желанието си да се грижи за детската площадка, разположена на територията на Дунавския кей.

СНЦ “Младежки Глас” – клон Русе се включи в откриването на екоинициативата по проекта на 1 септември т. г., свързана с почистване, облагородяване и пребоядисване на обекти, разположени в района на кея.

На 15 септември 2013 г., на “осиновената” детска площадка СНЦ “Младежки Глас” – клон Русе област организира изложба и ателиета по приложни изкуства, рисуване и декупаж, на които бяха представени вещи, изработени от природни материали. Инициативата е озаглавена „Създаване на работилничка за идеи – Домашен майстор – Аз мога всичко” и е по идея на Клуб “Култура” към сдружението. Тя касае ръчната изработка на предмети с декоративни функции и художествено-творческа стойност (украса, моливници, сувенири, свещници, венци, картини и др.) – т. нар. в последно време “handmade”. В ателиетата взеха участие, всички желаещи да се изявят.

Младежите имат идеи за облагородяване на детската площадка, която включва две катерушки, люлки, пясъчници и пейки. Те касаят най-вече засаждането на цветя и дървета, възстановяването на трите пясъчника на детската площадка, изработването и поставянето на хранилки за птици и редица други мероприятия, за реализирането на които, младите могат да разчитат изцяло на подкрепата на Община Русе.

Според изискванията на проекта всеки “осиновител” е длъжен да полага грижи за “осиновения” от него обект като го опазва, поддържа и почиства редовно. Освен това “осиновителите” са длъжни да съблюдават за реда в поверения им имот и своевременно да уведомяват Общината за констатираните от тях нарушения във връзка със съхраняването на целостта и добрия външен вид на пейките, катерушките и другите, разположени в близост до тях обекти. От сдружението благодарят на Община Русе за своевременната реакция относно подадения от тях сигнал за подмяна на някои от повредените пейки.

8164665_orig

Напиши коментар