Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| January 18, 2022

Сдружение "Младежки Глас" България
Scroll to top

Top

Няма коментари

Повече от 60 младежи взеха участие в обучения за здравословен начин на живот

Повече от 60 младежи взеха участие в обучения за здравословен начин на живот

10.06.2021

Младежи проведоха четири обучения в Област Бургас. Ученици от 9-ти, 10-ти и 11-ти клас взеха активно участие в събитията на тема “Здравословен начин на живот”. Национално сдружение „Младежки Глас“ проведе обученията в СУ “Христо Ботев” – Сунгурларе, СУ „Епископ Константин Преславски“ – Бургас и СУ „Петко Росен“ – Бургас. Организаторите благодарят на директорите на училищата за оказаната подкрепа и сътрудничество. Младежите имаха възможността да се запознаят с начините за водене на здравословен живот и как да се справят с агресивното си поведение.

„Грижата за здравия дух трябва да бъде приоритет на всеки един млад човек. Правилното хранене развива ума на тийнейджърите и им дава сили за бъдещи идеи“ споделя Славина Тошева – психолог и педагог.

Златните правила за здравословен начин на живот са: балансирано хранене, движение, качествен сън, разумни избори, добра информираност, живот без стрес, дисциплина и постоянство.

Съвременното бързо темпо на живот, претоварената учебна програма, вредните хранителни модели в рекламите и младежките списания имат негативно влияние върху функционирането и развитието на младия организъм. Здравни съвети за тази възраст: избягвайте заведенията за бързо хранене, плодове вместо чипс, зеленчуци за здраве, мляко и млечни произведения, вода вместо газирани напитки.

Здравословният начин на живот е решение, което не е тъждествено на лишение диета и задължение. То е осъзнат и избран начин да живеем дните си, наслаждавайки се на начина, по който го правим и на факта, че се грижим за себе си по най-добрия възможен за нас начин.

Обученията се осъществиха по проект с наименование “Стъпка напред ЗА здравето” на Национално Сдружение “Младежки Глас” по Национална програма за изпълнение на младежките дейности по чл.10а от Закона за хазарта за 2021 г., Направление 3, финансиран от Министерство на младежта и спорта. Договор №25-00-29/22.03.2021г. , НПИМД-Н3-Т4-001/2021.

Напиши коментар