Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| January 23, 2019

Сдружение "Младежки Глас" България
Scroll to top

Top

Няма коментари

НС "Младежки Глас – клон София” обучава безплатно младежи в столицата в предприемачество

НС “Младежки Глас – клон София” обучава безплатно младежи в столицата в предприемачество

“Младежки глас – клон София” обучава безплатно младежи в столицата в предприемачество

Националното сдружение „Младежки глас- клон София” за пореден път проведе безплатно обучение за „Младежко предприемачество – първи стъпки към успеха” в столицата. Проектът е финансиран от Национална програма за младежта към Министерство на младежта и спорта.

Целта на проекта бе да запознае млади хора между 16 и 29 години в тънкостите на бизнеса. На откриването на обучението присъства зам.-кмета на район “Студентски” Велина Белева, която призова младите хора да продължават да се развиват и да откриват нови възможности пред себе си.

В края на обучението, което беше днес (19 декември) младите хора придобиха умение в изготвянето и прилагането на стратегии за развитие на нов бизнес. В двудневното обучение бяха включени 4 модула на обучение и 35 участника, имаха възможност да се обучават и добият практически умения. Освен умението за създаване на бизнес план, всички младежи успяха да участват в дискусия с представители на бизнеса. Всички успешно преминали участници получиха сертификат за предприемачество от Димитър Панчев, председател на „Младежки глас-
клон София” и Вадим Рошманов, национален координарор на сдружението.
Партньори на проекта са Дамски дипломатичен клуб, район „Студентски” към Столична община, Национално представителство на студентските съвети в България, Национален младежки форум и Център за учебно-тренировъчните фирми към МОН, откъдето ще бъдат осигурени лектори.

Напиши коментар