Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| August 11, 2022

Сдружение "Младежки Глас" България
Scroll to top

Top

Младите, здравето и спорта!

Младите, здравето и спорта!

Сдружение „Младежки Глас” се грижи за здравето испортният дух на младите хора

18.03.2013 09.25

Младежите от Бургас реализираха две инициативи за един ден, които обхванаха профилактика на здравето и обучителен курс. В рамките на два часа млади хора преминаха индивидуална консултация с кардиолог. Консултацията е част от кампанията „С любов към здравето” на клуб „Медик” към Сдружение “Младежки Глас” България, която започна в началото на годината. Прегледите включиха: ЕКГ, измерване на кръвно налягане, аускултация и консултация, съобщават от сдружението.

„Сърцето е двигателят на нашето тяло, трябва да се пази и периодично да се проверява. С помоща на кампанията, която започна клубът имаме за цел да консултираме безплатно възможно най-много млади хора” уточни Гергана Давидкова – председател на клуб „Медик” и медицинско лице.

Няколко часа по-късно младежите от клуб „Култура” и клуб „Спорт” организираха часове на първи стъпки в латино ритъма. Едни от най-добрите български танцьори Иван Карастоянов и Ванеса Манева изпълниха с емоция и страст урока по танци. Под звуците на латино ритъма младите хора получиха едно неповторимо изживяване заедно със световните шампиони.
Двете мероприятия се осъществиха с подкрепа на проекта МИКЦ – Бургас “Гласът на младите” към Сдружение “Младежки Глас” – България, финансиран от Национална програма за младежта към НЦЕМПИ.