Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| July 16, 2018

Сдружение "Младежки Глас" България
Scroll to top

Top

Няма коментари

Младежки Глас покани на една маса държавните институции и бизнеса

Младежки Глас покани на една маса държавните институции и бизнеса

Младежи от Бургас участваха в семинар за структурния диалог

 

Национално Сдружение „Младежки Глас” организира в два поредни дни събития в Бургас на тема „Структурен диалог за образователната система, допълнителната квалификация и предприемачеството“.

Първият ден обхвана работа по групи с младите хора от областта, които предложиха различни идеи за подобряване на развитието на младежите в България. Над 30 участника споделиха практики и дискутираха положителни идеи в сферата на образованието, квалификацията и предприемачеството.

Вторият ден завърши с конференция обединяваща различни държавни, местни институции и бизнеса. На събитието бяха представени идеите на младежите от груповите занимания.  Официални гости на конференцията бяха: Владимир Крумов – зам. областен управител на Област Бургас, Тодор Стамболиев – Омбудсман в гр. Бургас, Веселина Таралова- директор Дирекция “Образование и демографски въпроси” към Община Бургас, проф. д-р Милен Балтов – зам. ректор в БСУ, народния представител Галя Василева, кмета на гр. Българово Йордан Йорданов, кмета на с. Маринка Лъчезар Колев, Регионално управление по образование – Бургас, Териториална дирекция “Бюро по труда”, Младежки културен център-Бургас, КРИБ Бургас, представител на Община Бургас и Средец, общински съветници Антон Берданков и Калчо Белов.

Проектът 2017-2-BG-KA347-036629 се осъществява от клона на сдружението в София с екип Димитър Панчев, Вадим Рошманов, Данаил Петров, Андриана Кръстева и Иван Станков.

„Регионалната конференция за структурния диалог е ключов инструмент за идентифициране на потребностите и проблемите на младежта, чрез създаване на навици за интензивно общуване с местната и централна власт. Конференцията позиционира идеи, които да намерят отражение в процесът на формиране на младежки политики между институциите, бизнеса и младите хора” каза Димитър Панчев – областен председател на клон София към НС „Младежки Глас”.

“Идеите бяха свързани с промяна на образователния процес с цел отваряне на специалностите към практическа насоченост, и с помощта на бизнеса създаване на кадри в подкрепа на пазара на труда” коментира Вадим Рошманов, национален координатор към сдружението.

Всяка от страните има възможност да представят своята гледна точка и предложения за развитие на младите хора в региона. Ще се разработи документ от всяка среща, включващ предложенията на страните.  Сдружението ще организира 5 младежки конференции на регионално ниво в предварително избрани областни центрове на страната /Видин, Враца, Варна, Бургас, Пловдив/ и една заключителна национална конференция, планирана за град София.

Всички разработени до момента документи ще бъдат обединени в един, който ще бъде представен на финалната заключителна среща в гр. София като целта е с предложените дейности да бъдат запознати всички заинтересовани страни.

Напиши коментар