Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| November 22, 2019

Сдружение "Младежки Глас" България
Scroll to top

Top

Няма коментари

Младежки глас - клон София във Видин със структурен диалог за по-добро образование

Младежки глас – клон София във Видин със структурен диалог за по-добро образование
Младежки глас – клон София във Видин със структурен диалог за по-добро образование
“Младежки глас” – клон София проведе последен  структурен диалог от проект: “Говори Северозападът 2018-2-BG01-KA347-048175”, който е по програма “Еразъм +” във Видин, тази седмица.

Целта на проекта е да се повиши мотивацията на младите хора в северозападна България за инициативи с обществено значение, каквато е необходимостта от промени в учебните планове.

Вадим Рошманов, национален координатор на сдружението “Младежки глас”, Димитър Панчев, председател на  клон София  и Данаил Петров, част от ръководството се включиха активно в проекта, като модератори.
Те запознаха местните медии, че в рамките на два дни във Видин са се включили много млади хора, представители от Бюрото по труда, общината, бизнес представители и сдужения с нестопанска дейност. По време на срещата страните са успели да дискутират проблемите в образователната система и да дадат своята препоръка за повишаване на качеството й.
 
Бяха изтъкнати различни причини за липсата на кадри в определени сектори, като участниците се обединиха в слабата комуникация между институциите и бизнеса. Според младите хора е наложително в новата образователна програма да бъдат включени повече практични часове.
След последната среща в Северозападна България, следва  заключителна част, която ще бъде изготвена от екипа на “Младежки глас” – клон София с изводи и препоръки за по-добро образование. В последствие документът ще бъде  официално входиран в Парламента за разглеждане от депутатите.

Напиши коментар