Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| April 25, 2019

Сдружение "Младежки Глас" България
Scroll to top

Top

Няма коментари

Младежи се учат да управляват личните си финанси в Бургас

Младежи се учат да управляват личните си финанси в Бургас

 

Клуб“Психология“ към Национално Сдружение „Младежки Глас“ организира в Бургас семинар на тема „Управление на лични финанси”. Младежи имаха възможността да научат за управлението на лични финанси-планиране на финансовите средства в трудоспособен и следтрудоспособен период, инвестиции и спестявания, финансови цели и как да ги постигнем и тристълбова пенсионна система в България – какво трябва да знаем за периода след пенсионирането ни и как да се обезпечим финансово.

 

Според специалистът Георги Генов – консултант по пенсионно и застрахователно осигуряване: „Планираме личните си финанси на няколко периода – често желаната сума, която искаме да съберем, може да се подпомогне от допълнителни приходи – наследство, продажби и др. Целите и нуждите на всеки човек са индивидуални и за да калкулираме, как може да помогнем, се изготвя личен финансов профил – индивидуално средство, в което се уточняват всички желания, нужди, страхове и подреждането по приоритет на важните неща, за които пестим. Успоредно със спестовността върви и т.нар. автокаско на човека – живото застраховка и застраховки за неблагоприятни събития”.

 

„Семинарът беше поредната инициатива на сдружението, което е адресирано към информираност и формиране на различни полезни умения и способности у младите хора. Изключителни благодарности към г-н Генов, който разясни въпроси свързани с това как да спестяваме и управляваме личните си финанси, както и темите свързани със задължителното пенсионно осигуряване. Къде отиват парите ни и как да имаме контрол над тях. За младите хора събитието беше изключително полезно” каза Славина Тошева, председател на Клуб“Психология“ към Национално Сдружение „МЛАДЕЖКИ ГЛАС“ . В следващите месеци следете страниците на сдружението в социалните мрежи, за да се информирате за другите  семинари и обучения.

Напиши коментар