Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| January 23, 2019

Сдружение "Младежки Глас" България
Scroll to top

Top

Няма коментари

Младежи се обучиха как да създават успешна връзка с доц. Бостанджиев

Младежи се обучиха как да създават успешна връзка с доц. Бостанджиев

Кампанията „С любов към здравето” на клуб „Медик” към Национално сдружение „Младежки Глас” осъществи поредното си мероприятие на тема „Как да създаваме успешна връзка”. В препълнения централен офис на сдружението в Бургас младежи участваха в обучението на доц. д-р Румен Бостанджиев и Катя Пенева. Лекторите обхванаха теми свързани с успешни интимни отношения, несловесно общуване в интимните и партньорските отношения.

Според доц. Бостанджиев любовта е „Когато се познаваме добре. Когато сме загрижени за благополучието на другия. Когато търсим индивидуалното си благополучие в общото благополучие. Когато взаимно се уважаваме, зачитаме достойнството и различията си. Когато се приемаме такива каквито сме. Когато подпомагаме взаимно развитието си”.

 

„Успешната връзка вероятно има различни тълкувания и определения според отделния човек, неговия характер, потребности и светоглед. Но като че ли винаги и всеки смята, че успешната връзка е възможна с ИДЕАЛНАТА, ТОЧНАТА, ТВОЯТА половинка. „Половинка” – т.е. Аз и Ти правим едно цяло и просто няма нужда от трети. И все пак, хората изневеряват. Това означава ли, че не сме открили НАШАТА половинка? Защо изневерявам? Заради липсата на Любов? Не точно. Въпроси на които искаме отговор сега и веднага. Относно първото голямо изследване на невербалното поведение е дело на Квинтилиан в трактата си „Обучението на оратора”. Нарича го Физиогномика – душата се отпечатва върху тялото със сигналите, които то излъчва. Още от Аристотел се е обръщало внимание върху телосложението на оратора, ръста му, степента на окосменост, спецификата на гласа, изражението на лицето, жестикулации в Древен Китай съществувало изкуството „сянг мйен” – „четене по лицето”. В Тибет също гадаели по стойката на човека, походката му, ставането, сядането и др.” каза Гергана Давидкова, председател на клуб „Медик” към сдружението и главен организатор на събитието.

 

Обучението е безплатно за всички участници. Организатор беше Клуб „Медик” към Национално сдружение „Младежки Глас”, по проекта МИКЦ-Бургас „Гласът на младите” по Национална програма за младежта 2011-2015, Подпрограма1: „Развитие на мрежата от Младежки информационно консултантски центрове /МИКЦ/”, финансиран от Министерство на младежта и спорта.

Напиши коментар