Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| July 6, 2020

Сдружение "Младежки Глас" България
Scroll to top

Top

Няма коментари

Младежи и деца се учиха на игрите от миналото

Младежи и деца се учиха на игрите от миналото

Един проект на Сдружение „Младежки Глас” за подрастващото поколение

Младежи и деца играха на игрите от нашето минало. Сдружение „Младежки Глас” зарадва малчуганите от ОДЗ-6 „Ран Босилек” и  ОУ „Любен Каравелов”- Бургас с много изненади. В детските игри на ластик, куцанка и не се сърди човече се включиха над 50 деца от най-ранна възраст. За по-големите от основното училище бяха игрите на народна топка, федербал и игри на тема география. Над 70 ученици участваха в незабравимите игри, които са били част от детството на родителите им.

„Игрите са нашият ключ към диалога с подрастващото поколение. Този проект е една инициатива на Сдружение „Младежки Глас”, за да научи децата от днес, да играят игрите на децата от вчера” каза Росица Станкова, координатор на проекта.

Всички деца и ученици получиха лакомства, сокове от „Теди”, шапки, ключодържатели и играчки от детството. Повече от два часа децата играха и се веселяха на двора, там където играта става реалност.

„Преди ерата на технологиите, си спомняме: с умиление игрите на двора, колко са били забавни, как игрите са ни обединявали, как вземаш парче счупена керемида и чертаеш на асфалта „куцанка”, как пишейки числата 1, 2, 3, 4, 5, 6 неусетно започваш да броиш и бързо си припомняш учебния предмет математика. Географията се включва в играта „държави“, а спорта – да играем на въже, ластик, да си спомним как всички сме играли на народна топка пред блока” допълни Росица Станкова.

Проектът „Да научим децата от днес, да играят игрите на децата от вчера!“се осъществи с финансовата подкрепа на Обществен дарителски фонд-Бургас.

photo 1photo 2photo 3

Напиши коментар