Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| May 27, 2020

Сдружение "Младежки Глас" България
Scroll to top

Top

МГ в гр. СРЕДЕЦ !

МГ в гр. СРЕДЕЦ !

Младежи от гр. Средец имаха възможност да се запознаят с работата на общинската организация, управляващите органи и ролята на младите в тях, всичко беше част от обучение, организирано по проекта МИКЦ-Бургас „Гласът на младите” към Сдружение „Младежки Глас” по Националната програма за младежта към НЦЕПИ.  Специално в семинара „Младите и местната власт” участваха кметът на Средец Иван Жабов, председателят на общинския съвет Надежда Палова и мл.специалист „Образование, спорт  и младежки дейности” Марин Димов. Засегнаха се теми свързани с изграждането на велосипедни алеи, които да преминава през централните улици и да достига до училищата и идеи за изграждането на ученически съвет в училищата.

Целта на семинара беше да даде една точна представа на учениците как функционират управляващите органи – община и общински съвет, какви взаимодействия може да има между младите хора и властта и обединението в младежки организации.

В семинарът „Младите и местната власт” участваха 20 ученици СОУ „Св. Кирил и Методий” и Професионална гимназия по механизация на селското стопанство и електроника „Никола Вапцаров” в Средец.
За всички инициативи и дейности по МИКЦ „Гласът на младите” към Сдружение „Младежки Глас” се създаде и специален уеб сайт за информиране на всеки желаещ да вземе активно участие: www.mg-mikc.eu.

a2adb283cabd0317305a693e3107c42d2 mladeji-sredec1