Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| January 25, 2020

Сдружение "Младежки Глас" България
Scroll to top

Top

Няма коментари

Любовта без която не можем” с доц. Бостанджиев обучи младежи в Бургас

Любовта без която не можем” с доц. Бостанджиев обучи младежи в Бургас

26.03.2016

Реални казуси на реални взаимоотношения  въвлякоха младежи в Бургас. Кампанията “С любов към здравето” на клуб “Медик” към Национално Сдружение „МЛАДЕЖКИ ГЛАС”  осъществи поредното си мероприятие на тема „Любовта без която не можем! Подходи в конфликтни ситуации!”. Специални лектори на семинара бяха доц.д-р Румен Бостанджиев и Катя Пенева.

В препълнената зала в централата на сдружението младежите бяха разделени на 6 групи, където решаваха казуси на отношения между двойки и дава своите предложения за справяне в ситуация. С един интересен и нестандартен подход лекторите анализираха личностното поведение на всеки един участник в скеча и даваха съвети, за справяне с проблемите.

Доц. Бостанджиев обхвана, чрез практически казуси от живота на различни двойки теми свързани с компромисът, как човек да устоява на интересите си и да търси варианти да устоява себе си, и как да комуникира в партньорските си отношения.

 

„Страхуваме се да не ни отхвърлят. Страхуваме се, че ще си прекараме зле. Страхуваме се, че ще ни наранят. Страхуваме се, че ще трябва да отхвърлим някого. Много срещи и връзки не се получават. Може би гледате назад към тях и си мислите, че те са били истинска неприятност. Но няма нищо лошо в това да имаме неприятности от време навреме. Чрез неприятностите ние стигаме и до добрите срещи. Чрез лошите ни връзки получаваме възможност да научим повече за себе си и това какво искаме, така че да подхождаме с повече знания и мъдрост, които да ни донесат успех” каза Гергана Давидкова, председател на клуб „Медик” към сдружението и организатор на семинара.

През уикенда младежи се учиха как да танцуват на български фолклорни песни. Над 20 млади хора взеха участие във второто мероприятия на клуб „Медия и общество” към Национално Сдружение „Младежки Глас“ – „Раклата на баба” в Бургас. Танцовите лектори бяха от Народно читалище „Пробуда”-1880г. Бургас.

Напиши коментар