Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| August 14, 2020

Сдружение "Младежки Глас" България
Scroll to top

Top

Няма коментари

"ЛЕГЕНДИТЕ - ЧАСТ ОТ КУЛТУРНАТА СЪКРОВИЩНИЦА НА РУСЕ"

“ЛЕГЕНДИТЕ – ЧАСТ ОТ КУЛТУРНАТА СЪКРОВИЩНИЦА НА РУСЕ”

„Младежки глас“- клон Русе обявява конкурс за легенди под патронажа на Мария Габриел

СНЦ „Младежки глас“- клон Русе обявява конкурс под надслов „ЛЕГЕНДИТЕ – ЧАСТ ОТ КУЛТУРНАТА СЪКРОВИЩНИЦА НА РУСЕ“ под патронажа на евродепутата Мария Габриел, в партньорство с Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – гр. Русе, Студентски съвет при РУ „Ангел Кънчев”, СНЦ „Младежки глас“- клон Мартен и НЧ „Просвета 1928г.”- гр. Мартен. Основната идея на организаторите е да обедини гражданите в техните усилия за съхраняване на родните традиции и утвърждаване на културните и духовни ценности като гаранция за сигурно бъдеще.

В първото издание на конкурса могат да участват само легенди, свързани с историята и културата в Област Русе.

Всеки желаещ да участва в конкурса може да изпрати до максимум три легенди чрез електронния формуляр:http://legends-ruse.tk/, или на e-mail:contest@legends-ruse.tk или на адрес:

Регионалната библиотека „Любен Каравелов“
гр. Русе 7000
ул. “Дондуков-Корсаков” 1

При изпращане на легендите трябва да бъдат посочени: име и фамилия на участника, електронен адрес, телефон и задължително използваните от него източници.

С оглед осигуряване на по-пълно и точно представяне на съответната легенда може да изпращате и мултимедийно съдържание до 100 MB (аудио – и видео – файлове; презентации; илюстрации; снимки; комикси и др.)

Ще бъдат раздадени награди от първо до трето място за:

–      „Любима легенда на публиката“

–      „Избор на журито“

–      „Принос в издирването на легенда“

–      „Най – интересно и интерактивно представена легенда“

–      „Награда за градска (съвременна) легенда“

За класираните на първо място в петте категории наградата е посещение на Европейския парламент в Брюксел, осигурена от евродепутата Мария Габриел.

Класираните на второ и трето място ще получат поощрителни награди, свързани с историята на град Русе. На всички победители ще бъдат връчени почетни грамоти за особен принос при съхраняване културно наследство и едногодишни читателски карти за Регионална библиотека „Любен Каравелов“.

Краен срок: 01 януари 2014г.

Преминалите първоначалния подбор легенди ще бъдат публикувани на електронната страница на конкурса началото на месец януари 2014г. В периода от публикуването им до края на месец януари ще бъде проведено електронно гласуване, чиято задача е да определи коя е любимата легенда на публиката. Легендите в останалите категории ще бъдат оценявани от жури. Победителите ще бъдат обявени на официална церемония.

Конкурсът се реализира в рамките на кандидатурата на град Русе за Европейска столица на културата 2019.

Напиши коментар