Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| August 14, 2020

Сдружение "Младежки Глас" България
Scroll to top

Top

За здравето на младите с МГ

За здравето на младите с МГ

Сдружение „Младежки Глас“ заедно с клуб „Медик” предприе през новата година кампания насочена към здравето. Специализиран профилактичен преглед с офталмолог беше първата консултация част от кампанията „С любов към здравето”. В часовете на консултацията бяха прегледани със специализирана апаратура 15 младежи от д-р Хрелева. Специалистът посъветва младежите: да не забравят да мигат, да движат очите и сменят фокуса, да не пропускат полезната храна и почивката. Голям фактор е стресът, негативните емоции и конфликтите водят до натрупване на напрежение в зрението.

„Целта на прегледите е профилактично младите хора да се консултират със специалисти. Очите са тази част от тялото, която говори най-много за човека. Ако поддържаш здравето им ще ти се отблагодарят с по-малко диоптри и с бистър и красив поглед” уточни Гергана Давидкова, председател на клуб „Медик” към Сдружение „Младежки Глас” – България.

Консултацията с офталмолог, част от кампанията „С любов към здравето” се проведе в сътрудничество с МК „Св. Николай Чудотворец”. Часовете за прегледите бяха финансирани по проекта МИКЦ – Бургас „Гласът на младите“ към Сдружение „Младежки Глас”, по Националната програма за младежта към НЦЕМПИ.  Предстои всеки месец да бъдат организирани различни консултации със специалисти, които ще са безплатни за младите хора в Бургас.

06cac07562846bc46a50b8e6b4b9dd19 9901524974cfe5a14f7a36cf2ae201fc