Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| August 14, 2020

Сдружение "Младежки Глас" България
Scroll to top

Top

Няма коментари

Сдружение „Младежки Глас” подкрепи българската кандидатура за европейска младежка столица

Сдружение „Младежки Глас” подкрепи българската кандидатура за европейска младежка столица

В Бургас младежката организация е домакин на Община Варна

В централният офис на Сдружение „Младежки Глас” се проведе среща дискусия, по повод участието на България в заключителния кръг за определяне на Европейска младежка столица през 2016 г. Представителите на Община Варна се запознаха с младежката организация и с другите НПО в Бургас. Единственият български финалист в лицето на Община Варна от конкурса на Европейския Младежки Форум изяви желание за едно бъдещо сътрудничество с Бургас, което да бъде изцяло в полза на младото поколение.

Националният председател на Сдружение „Младежки Глас”- Тодор Йосифов и областният председател на Варна – Паша Александрова се ангажираха пряко в подкрепата на кандидатурата на гр. Варна по време на срещата, на която присъстваха представители на Общината.

„България заслужава да бъде домакин и да носи отговорността на титлата младежка столица. Европейската младежка столица определя страната като прогресивна и дава възможност да покаже своите културни и исторически ценности, както и потенциала на младите хора у Нас, който е огромен!” уточни Тодор Йосифов.

Кандидатурата на град Варна за Европейска младежка столица за 2016 година е одобрена за участие във третия, финален кръг на конкурса на Европейския Младежки Форум. Шест града преминават до финалния кръг – Badajoz (Испания), Galway (Ирландия), Ganja(Азербайджан), La Laguna (Испания), Варна (България) и Вилнюс (Литва). Тези градове ще продължат да се конкурират за получаване на титлата, като имат възможност да представят програма с културни, социални и политически събития, свързани с младежта.

Както и при предишните конкурси, Европейска столица на младежта 2016 г. ще насърчи прилагането на Хартата на Съвета на Европа за участие на младите хора в живота на общините и регионите чрез прилагане на нови идеи и иновативни проекти. Инициативи в областта на образованието, младежта и културата ще положат основите за активно участие на младите хора в обществото и ще представят примери за добри практики на други европейски общини.

Избор на Европейска Младежка Столица 2016 се обявява на Генералната асамблея на Европейския Младежки Форум на 21- 22 ноември 2013г. в гр. Солун – Европейска Младежка Столица за 2014г.

IMG_6064IMG_6080

Напиши коментар