Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| May 26, 2019

Сдружение "Младежки Глас" България
Scroll to top

Top

Няма коментари

България ще изпрати повече от 100 младежа и студента на Международен фестивал

България ще изпрати повече от 100 младежа и студента на Международен фестивал

България ще изпрати повече от 100 младежа и студента на Международен фестивал.

Координатор на делегацията Вадим Рошманов заяви, че някои от участниците преди фестивала ще летят до Москва, където ще вземат участие в тържествения парад

България ще изпрати делегация на повече от 100 души на Световния фестивал на младежта и студентите в Сочи. Това [two_thirсъобщи координаторът и титулярът на българската делегация Вадим Рошманов.

“Първоначалният състав на българската делегация беше около 200 души, но за съжаление, поради редица причини не успяхме да организираме чартърен полет до Сочи, така че всички участници в фестивала ще се доберат сами до олимпийското градче, като техния брой ще е малко над 100 души “, каза той.

Координаторът уточни, че част от делегацията преди фестивала ще посети Москва, където ще вземе участие в тържествения парад.

“За мен е голяма чест, но и отговорност да бъда носител на българското знаме и да бъда лицето на българската делегация. Уверен съм, че България ще бъде на високо ниво. Горд съм и съм убеден, че ще представим страна ни достойно и със самочувствие”, каза той.

Рошманов каза, че българските обичаи и традиции, както и исторически, турестически и културни книги за България, на различни езици, ще бъдат представени на специален щанд в Сочи.

“Най-важното за нас е личната комуникация с представители на други страни, която ще ни даде възможност да се опознаем по-добре”, каза представителят на българската делегация. “Лично аз в тези 10 дена очаквам да се запозная с максимално повече хора и да обсъждам въпросите на младежкото предприемачество с тях, това е изключително важна тема. Също така за малкия и средния бизнес, за неправителствените организации”.
Действителните теми според него са и междукултурното взаимодействие и международната сигурност.

“Напрежението в различните страни по света е изключително високо и ние, младите хора, част от които ще сме в управлението на държавите ни, а друга част – в бизнеса трябва да се познаваме и уважаваме и да не допускаме светът да бъде във война и конфликти.
Аз съм сигурен, че фестивалът в Сочи ще ни помогне да се разбираме по-добре, да създадем приятелство, което ще продължи много години “, заяви координаторът.

Национално Сдружение “Младежки Глас” ще участва в световния фестивал с официална делегация от ръководството на сдружението.

Вадим Рошманов, 27-годишен, е магистър по политология, дипломация и национална сигурност. Той е в ръководството на няколко неправителствени организации като е Национален координатор на Национално сдружение “Младежки глас”, както и председател на Сдружение “Асоциацията за международно обществено развитие” (АМОР). Също така е търговски мениджър на един от големите винопроизводители в България.

Фестивал на младежите и студентите в Русия

Световният младежки и студентски фестивал ще се проведе в Русия от 14 октомври до 22 октомври 2017 г. На първия ден в Москва ще се проведе международен карнавален карнавал на студентите, а основните събития ще се проведат в Сочи Olympic Парк от 15 до 22 октомври.

Участниците в форума ще бъдат повече от 20 хиляди млади хора, включително представители на различни обществени организации, учители и политици.

Заявленията за участие във фестивала идват от над 180 държави.

Напиши коментар